Muistilista

Muistilista aloittavalle franchisingyrittäjälle

  1. Selvitä itsellesi hyvin, mistä franchisingissa on kysymys. Selvitä, mitä etuja saat ketjun jäsenyydestä verrattuna yksinyrittäjyyteen. Näe mahdollisuudet ja haista haasteet!
  2. Hanki riittävästi tietoa ketjusta, sen taustoista ja organisaatiosta. Haastattele aina ketjussa jo toimivia franchisingyrittäjiä. Tutustu ketjun avainhenkilöihin, joiden kanssa toimit jatkossa tiiviissä yhteistyössä.
  3. Selvitä itsellesi, mitkä ovat ketjun yrittäjävaatimukset (yrittäjäprofiili) ja mieti omaa soveltuvuuttasi ketjun yrittäjäksi.
  4. Tarkista, onko ketju Suomen Franchising-Yhdistyksen jäsen.
  5. Tarkista, että ketjun markkinointitunnukset on suojattu (rekisteröity): tavaramerkit sekä mahdolliset toiminimet, patentit ja domainit.
  6. Tutustu konseptiin kattavasti, myös käytännössä. Tutki, mitä konseptin mukaan toimiminen käytännössä tarkoittaa. Siinä vaiheessa, kun sinulle annetaan mahdollisuus tutustua käsikirjoihin, käytä siihen tarpeeksi aikaa.
  7. Käy sopimus aina läpi franchisingasiantuntijan kanssa. Varaa sopimuksen läpikäymiseen riittävästi aikaa.
  8. Valmistaudu jo etukäteen hyvin yrittäjyyteen. Tee itse yrityksellesi kirjallinen liiketoimintasuunnitelma taloudellisine laskelmineen.
  9. Varmista yrityksellesi riittävä rahoitus. Älä lähde liikkeelle liian tiukalla budjetilla.
  10. Varaa päätöksenteolle riittävästi aikaa. Valmistele myös perheesi ja muut taustajoukkosi riittävän hyvin päätökseesi. Ja kun teet päätöksen, SITOUDU SIIHEN JA ALOITA HOMMAT HETI TÄYSILLÄ!

MENESTYSTÄ YRITTÄJÄURALLESI!